EUR (€) | HUF (Ft)
Magyar | English | Deutsch

BalatonHomes ~ Otthont a Balatonnál

Ár:
270 M HUF

Település: Sáska
Terület: 200 m2
Telekm.: 19850 m2
Ingatlan típusa: 1. lakóház, 2. lakóház
Ingatlan állapota: 1. újszerű - 2005-ben, 2. teljes felújítás - 2000-ben
Szint(ek): 2
Szobák: 4
Fürdőszoba és WC: 2 - külön és egyben is
Fűtés: elektromos padlófűtés, skandínáv radiátorok, kemence, kandalló
Tetőtér: beépített
Kilátás: panorámás a tanúhegyekre
Parkolás: 50m2-es garázs, kocsibeállók
Medence: 2004- ben épült 4 m átmérőjű, földbe süllyesztett, kerámiával burkolt medence, homokszűrős vízforgatóval, időkapcsolós automatáva
Villany: van
Víz: van
Csatorna: van

Telefonos elérhetőség: +36 30 474 5901
A telefonban hivatkozzon erre az eladó ingatlan kódra: JLH50

A Balaton-felvidék zsákfalujában eladó ez a két lakóházból álló kivételes ingatlan!

A Gulács, Csobánc és Badacsony hegyekre, valamint a természet megunhatatlan szépségére nyújt feledhetetlen, mindig megújulú panorámát ez az ingatlan. A Kossuth-díjas építész és művészettörténész párja által megálmodott épített tér mintegy része itt a természetnek. Mindkét lakóépület a természetre pozicionált, azzal együttesen alkotnak egy kompozíciót. 

 

Az Új ház műszaki leírása:

A ház 2005-ben épült a közeli bazalthegyről származó vulkáni kövekből, száraz kőfalazási technikával. A 40-50 cm-es kőfalak mögött 15 cm-es hőszigetelés, majd Ytong falazóelem található. A meleg vizet villanybojler, míg a fűtést skandináv elektromos radiátorok ill. elektromos padlófűtés biztosítja.  A kisméretű konyhában beépített mosogató is helyet kapott. Az egyik fürdőben nagy mosdópult, zuhanyzó és wc van. A külön fürdőszoba még nincs befejezve, már csak a fürdőkád beépítése hiányzik. A padlóburkolat a földszinten régi cementlap, az emeleten keményfa svédpadló. A 70 nm-es, két oldalról nyitott, fedett teraszon, a tulajdonképpeni nappaliban gyönyörűen rakott, szabadtüzű kandalló melegíti a testet, lelket. A tető illeszkedik a ház egyedi stílusához, régi beton cseréppel fedett.

Az új ház hasznos területe a fedett, nyitott nappalival együtt: 108,2 m2

A Régi ház műszaki leírása:

Kőből épült a kb. 100 éves parasztház, alacsony, de használható belmagassággal. A 2000-es felújítás során toldották meg a kiülővel és a tornáccal, és a folyamatos karbantartásnak köszönhetően azóta is újszerű állapotban van. A ház új elektromos hálózatot kapott, csatornázott, a melegvizet villanybojler biztosítja. A fűtés a nappaliban nyitott tüzű kandalló, a másik két szobában fatüzeléses, korhű külsejű, de új kemence. A konyhában beépített a pb. gáz főzőlap és mosogató, valamint a hűtőszekrény. A fürdőszoba zuhanyzós, az automata mosógép a gardróbban kapott helyet. A külön Wc - kézmosó a tornácról nyílik. A padló polírozott beton, a mennyezet a restaurált, felújított eredeti fafödém, a padlástér felől szigetelve. A tető az eredeti hódfarkú cseréppel fedett.

A Régi ház összes hasznos belső területe: 95,5 m2, a fedett kiülővel és tornáccal együtt:146,5 m2

A 2004-ben épült 4 m átmérőjű, földbesüllyesztett, kerámiával burkolt medence, homokszűrős vízforgatóval és időkapcsolós automatával került kiépítésre. A leülő rész felett akácfából épített árnyékoló, pergola-konstrukció áll. A medencét színezett beton padló veszi körül, a gépészet az erre a célra épített kis kő házikóban van elhelyezve.

A kert ápolt területe 3000 m2, a helyi kertész által folyamatosan ápolt, karbantartott. A nagyméretű garázsban és az udavron több autó is kényelmesen elfér.  A külterület legelő - ősgyep, a helyi juhász műveli, kaszálja.

Tökéletes helyszín elvonuláshoz, pihenéshez mindenkinek, aki fogékony az épített környezet és a természet szépségeire.
Lépjen kapcsolatba velünk